Min blog er flyttet!

du vil automatisk blive sendt videre til den nye. Hvis ikke, klik her
http://klikkerklog.dk/blog/
Husk at opdatere dine bookmarks.

fredag den 3. april 2009

En dag fuldstændig i hundens tegn

Sikken en skøn dag det har været idag, skøøønt vejr og en hel dag på hundsk på den 1. dag af klikkeruddannelsen. Dagen gik med introduktion af instruktører og elever, og af klikkertræningen som træningsform.
Derudover skulle vi alle introduceres for klikkeren og lærer hvordan man betjener sådan én.
Udover den teoretiske introduktion blev der også tid til lidt praktisk arbejde med hundene; target og igangsætning af adfærd.
Jeg har klikkertrænet Nova stort set siden jeg fik hende, så der er en masse øvelser som er oplagt for klikkertræning som vi har trænet. Så vi fik benyttet træning af target som anledning til træning af feltet, som vi jo stadig arbejder meget med. Hun er blevet meget bedre til at komme helt ud til target hver gang, og det gik også rigtig godt idag. Vi fik også lidt fif til at huske også at "tørtræne" target en gang i mellem hvor target ikke ligger i feltet for at sikre at hun bliver ved med at løbe helt til target.
Der blev også trænet på at sikre kontakt og at hunden tilbyder en adfærd for godbidden. Sidstnævnte ved at hunden præsenteres for den primære forstærker og at der klikkes for at hunde tilbyder en adfærd (sit, dæk, el. lign.). Kontakten har vi arbejdet meget med, så den er hun helt med på uanset hvad der præsenteres, men det at tilbyde adfærd når bolden præsenteres kan vi sagtens arbejde meget mere på!
Igangsætning af adfærd skulle trænes praktisk med øvelsen "101 ting med en papkasse". Det er også en øvelse vi har trænet lidt på tidligere, så Nova er med på at der skal findes på ting med papkassen. Vi er dog ikke tidligere kommet meget videre end at hund tilbyder; hovedet i kassen, én pote, begge poter, skubbe til kassen med snudeog poter. Så målet var at der skulle bygges videre. Tidligere havde vi fået teori om hvordan vi kunne hjælpen hunden med at finde på nye ting, og det nåede vi (jeg har fået en ny klikker-partner i Connie:) at arbejde en del med. Så idag blev det til én og begge bagpoter i kassen, så det er egentlig meget tilfredstillende.

Dette var kun et MEGET kort resumé, men vil man have det hele med må man jo melde sig til uddannelsen:) Første dag af klikkeruddannelsen er i hvert fald gået med et meget positivt indtryk!... Aldrig har Nova sovet så tungt som hun gjorde i bilen på vej hjem:)

1 kommentar:

Paul sagde ...

Hej Camilla,
Herligt at du synes om det! Jeg har lige skrevet med Conni - uden e :-) - og hørte at I var kommet i gruppe sammen, og det synes jeg bare er perfekt, det får I begge en masse ud af.
Vi ses på søndag til en skøn generalprøve.
Mange hilsner
Paul